Word jij ook verhuurspecialist?

Na deze 8-weekse cursus ken je het proces van inventarisatie tot aanvraag voor een verhuurhypotheek. Op de donderdagen wisselen we de masterclasses van verhuurspecialist Roel Wonders af, met casussen van hypotheekverstrekkers RNHB, Nestr en Lloyds Bank. Om de cirkel rond te maken wordt het laatste webinar gegeven door gespecialiseerd taxateur Heideweg Vastgoed. Ieder webinar duurt ongeveer 45 minuten en is praktisch ingestoken. Er is alle ruimte om je vragen te stellen!

• Er is plek voor een maximaal aantal deelnemers per sessie. Vol = Vol.
• Let op: het is helaas niet mogelijk om je in één keer voor alle webinars aan te melden. Wanneer je je eenmaal hebt geregistreerd, gaat het inschrijven sneller!
• Toegang is gratis voor aangesloten kantoren van De Financiële Makelaar.
• De webinars duren maximaal 45 minuten.

 

1. Masterclass – Waarom beleggen in verhuurd onroerend goed?
In de eerste masterclass gaat Roel in, op de vraag waarom het voor klanten interessant kan zijn om te beleggen in verhuurd onroerend goed. Verder staat hij stil bij de verschillen tussen een particuliere verhuurder en een professionele verhuurder. Aan de hand van een handig stroomschema laat hij zien, hoe je eenvoudig met je klant vaststelt wat voor type verhuurder hij is.
Donderdag 18 februari → 12:00 uur

Aanmelden

2. Casus – RNHB
Aan de hand van 3 casussen laat RNHB zien wat er bij hen mogelijk is. Een casus voor een consument, een professional met cash-out en een aanvraag voor een professional met verbouwing. 
Donderdag 25 februari12:00 uur

Aanmelden

3. Masterclass – Een praktijkvoorbeeld voor de particuliere verhuurder
De wijze waarop een aanvraag wordt beoordeeld, verschilt per type verhuurder. In het tweede webinar laat Roel aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden zien hoe de inkomenstoets van een particuliere verhuurder in de praktijk werkt.
Donderdag 4 maart12:00 uur

Aanmelden

4. Casus – Nestr
Nestr introduceerde als eerste in Nederland de annuïtaire aflossing voor een verhuurhypotheek. Onlangs zijn er twee nieuwe producten bijgekomen: de Renovatiefinanciering en de LagereLastenfinanciering. 
Donderdag 11 maart12:00 uur

Aanmelden

5. Masterclass – Een praktijkvoorbeeld voor de professionele verhuurder
In deze masterclass komt de toetsmethodiek voor professionele verhuurders aan bod. Met het praktijkvoorbeeld laat Roel zien waar je rekening mee dient te houden. Vervolgens legt hij ook uit hoe je een inschatting maakt van de hoogte van de huur. En hoe je een indicatieve marktwaarde in verhuurde staat vaststelt.
Donderdag 18 maart12:00 uur

Aanmelden

6. Casus – Lloyds Bank
Met de Verhuurhypotheek van Lloyds Bank kunnen particulieren de aankoop financieren van een woning om te verhuren. Sinds kort kan dit zelfs tot een maximum van 5 onderpanden per klant. De Verhuurhypotheek wordt verstrekt tot 75% van de marktwaarde in verhuurde staat, waarbij huurinkomsten voor 80% worden meegenomen. Daarnaast biedt Lloyds Bank een zeer scherp rentetarief.  Tijdens dit webinar praat Lloyds je bij aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden.
→ Donderdag 25 maart → 12:00 uur

Aanmelden

7. Masterclass – Een aantal praktijkvoorbeelden
Vanuit de praktijk leer je het meest! Daarom geeft Roel in de laatste masterclass nog een aantal praktijkvoorbeelden. Ook neemt hij een aantal trends door. En tot slot vertelt hij iets over de hypotheekverstrekkers waar De Financiële Makelaar mee samenwerkt.
→ Donderdag 1 april → 12:00 uur

Aanmelden

8. Casus – Heideweg Vastgoed
Een belangrijk onderdeel in de financieringsaanvraag is het waarderen van een onderpand. De keuze voor een taxateur is hierbij van groot belang. Heideweg Vastgoed is gespecialiseerd in taxaties voor bedrijfsmatig vastgoed, wonen en agrarisch vastgoed. Met een praktijkvoorbeeld nemen ze je mee in de wereld van het waarderen van vastgoed.
→ Donderdag 8 april → 12:00 uur

Aanmelden