Inkomensanalyse ondernemers

Versterk uw advies!

Iedere bank kent haar eigen manier om het toetsinkomen van een zelfstandig ondernemer vast te stellen. De onderlinge verschillen zijn soms groot!

Heeft u een hypotheekafspraak voor zelfstandig ondernemer? Bied dan vooraf zekerheid over de haalbaarheid van de hypotheek middels de Inkomensanalyse voor ondernemers. U ontvangt per bank een analyse of zij uw klant willen financieren en met welk toetsinkomen zij rekenen (zowel met als zonder NHG). Ook krijgt u informatie hoe ze omgaan met een eventuele rekening courant verhouding. Middels sterren wordt de betrouwbaarheid van de uitkomsten aangegeven.

Samen met uw klant bepaalt u bij welke bank u de hypotheek gaat aanvragen; op basis van rente, voorwaarden of voorspelbaarheid van het berekende inkomen. Deelnemende banken zijn nauw betrokken bij het vullen de database. En met een gouden ster heeft u 100% inkomenszekerheid vooraf!

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een Inkomensanalyse voor een ondernemer bedragen € 185. Per extra onderneming bedragen de kosten € 95. De kosten zijn vrij van btw. Hieronder treft u een overzicht aan met daarin de tarieven van de Inkomensanalyse + vaststelling of alleen een vaststelling.

Aantal ondernemingen Inkomensanalyse + Inkomensverklaring (IKV) IKV (zonder analyse) IKV i.c.m. hypotheek bij één van onze labels
1 € 185.- + € 60.- € 185.- € 100.-
2 € 280.- + € 120.- € 280.- € 200.-
3 € 375.- + € 180.- € 375.- € 300.-
4 € 470.- + € 240.- € 470.- € 400.-
5 € 565.- + € 300.- € 565.- € 500.-

No Cure, No Pay

Vraagt u vervolgens een hypotheek bij ons aan en de aanbieder heeft een voorspelbaarheid van minimaal 4 sterren,  dan bieden wij onze No Cure, No Pay garantie. Mocht de bank de hypotheek afwijzen op basis van een onjuist berekend toetsinkomen? Dan betalen wij de betaalde kosten terug!

100% zekerheid met gouden ster

Om uw advies nog krachtiger te maken kunt u bij de geldverstrekkers met een gouden ster zelfs 100% zekerheid over de hoogte van het zakelijk inkomen krijgen. ViiZ (Validatie instituut inkomensvaststelling Zelfstandigen) verstrekt voor deze geldverstrekkers een “Inkomensvaststelling”. De geldverstrekkers met een gouden ster volgen het vastgestelde inkomen op de inkomensvaststelling van ViiZ. U hoeft hiervoor geen aparte aanvraag bij ViiZ in te dienen, dat verzorgen wij voor u. Er zijn wel extra kosten aan verbonden.

Ook voor rechtstreekse aanvragen

De inkomensanalyse kunt u ook gebruiken voor aanvragen via een rechtstreekse aanstelling. Naast de analyse genereert het systeem een analyse rapport welke u kunt overleggen aan de bank, alsmede de eventuele vereiste quickscan(s).

Voor welke ondernemers geschikt?

U kunt u een Inkomensanalyse aanvragen voor IB-ondernemers en DGA’s. Is er sprake van meerdere BV’s dan bedragen de kosten per extra BV € 95.

Aanvragen?

U vraagt de inkomensanalyse aan via onderstaande link. Vervolgens uploadt u de gevraagde bescheiden. Na betaling van de kosten via iDeal, ontvangt u binnen 48 uur de analyse. Op basis hiervan kunt u eenvoudig de voor de klant beste bank selecteren.

Heeft u vragen over deze nieuwe service, of heeft u nog geen inlogcodes, bel ons gerust. Joris Klomp en Myrthe van Gendt helpen u graag verder.

Over ViiZ

De inkomensanalyse is een initiatief van het Validatie instituut inkomensvaststelling Zelfstandigen (ViiZ) vertegenwoordigd door Rob Zwartjens en Peter Komen, voormalig directeur van De Financiële Makelaar.

Meer weten over VCN HypotheekService?