Bij welke aanbieders kan ik terecht voor een werkelijke lasten toets?

Steeds meer aanbieders toetsen op werkelijke lasten, ook voor aanvragen zonder NHG. Het valt op dat de verschillende aanbieders ieder op een eigen manier invulling geven aan deze norm. Om je meer duidelijkheid te geven hoe je de norm in de praktijk toepast, delen we drie praktijkvoorbeelden met je.

Praktijkvoorbeeld a.s.r. Levensrente hypotheek

Met de Levensrente hypotheek heeft a.s.r een nieuw product ontwikkeld waarin de werkelijke lasten toets is opgenomen. a.s.r. maakt het mogelijk om ook overwaarde op te nemen. 

 

Praktijkvoorbeeld MUNT Hypotheken

MUNT Hypotheken toetst ook op werkelijke lasten voor hypotheken zonder NHG. MUNT beoordeelt specifieke casussen op voorlegbasis. In onderstaand voorbeeld heeft MUNT meegedacht om tot een passende oplossing te komen. 

In het voorbeeld

  • Doorstromer
  • Seniorenregeling van NHG als uitgangspunt
  • Aanvraag zonder NHG   

Praktijkvoorbeeld Obvion

De seniorenpropositie van Obvion is ook zonder NHG mogelijk en met name toepasbaar voor senioren die willen verhuizen. De werkelijke lasten toets is ook toegestaan als de klant zijn bestaande lening wil herstructuren en zuiver oversluit naar een nieuwe lening. Bijvoorbeeld voor het wijzigen van de rente en hypotheekvormen. Een verhoging van de hoofdsom is toegestaan, voor het meefinancieren van bijkomende kosten, bij het afsluiten van een nieuwe of bestaande hypotheek. Bijvoorbeeld een vergoeding, taxatie of notaris. Hieronder laten we zien hoe de seniorenpropositie van Obvion werkt, bij het aankopen van een andere woning.

Heb je een aanvraag die past op de werkelijke lastentoets? Neem dan contact met ons op. Samen zoeken we er een passende aanbieder bij.