Toets nu een aflopend krediet op werkelijke last bij Obvion  

Loop je in een hypotheekberekening regelmatig aan tegen een krediet dat niet naast de hypotheek past? Steeds meer aanbieders toetsen een aflopend krediet op werkelijke last. Ook Obvion gaat vanaf nu uit van de werkelijke last als er sprake is van een aflopend krediet.

Obvion bepaalt de financieringslast van een aflopend krediet op basis van de contractuele rente en aflossing van de oorspronkelijke kredietsom. Bereken de maandlasten door het geregistreerde leenbedrag te delen door de looptijd van het krediet.

En de last van een doorlopend krediet?

Voor het bepalen van de maandlast van een doorlopend krediet wordt uitgegaan van 2% van het geregistreerde leenbedrag. Loop je in dat geval in een hypotheekaanvraag vast omdat de last te hoog is? Kijk dan of het oversluiten naar een aflopend krediet mogelijk is. Na oversluiten mag je namelijk uitgaan van de werkelijke lasten van het aflopend krediet. Onze kredietspecialisten van KredietPunt Nederland kijken graag met je mee naar de mogelijkheden. Neem contact op via telefoonnummer 085-0410960.

Een woning met een Bed & Breakfast wat nu?

Bij veel aanbieders is het niet mogelijk om een woning geschikt voor dubbele bewoning te financieren. Dit is vaak ook het geval als er sprake is van een B&B in een gedeelte van de woning. Obvion maakt het mogelijk om voor dit type woningen een lening te verstrekken. Voorwaarden:
1. De hoofdfunctie van de woning is eigen bewoning
2. Het verhuren van een gedeelte van de woning is van korte duur