Een korte  juridische looptijd; Wat nu? 

Je herkent het wel, je klant wil een verhuurhypotheek voor de lange termijn maar de bank hanteert een korte looptijd. Hoe ga je hiermee om? In dit blogbericht neem ik je aan de hand van een drietal tips mee hoe je hier in je advies mee om kunt gaan.

Tip 1: Hoe lang zet de klant de rente vast?

Veel klanten kiezen er bij een verhuurhypotheek voor om de rente niet langer dan 10 jaar vast te zetten. De meeste banken bieden een maximale rentevaste periode aan van 10 jaar. De banken met een rente voor 15 of 20 jaar vast bieden rentes hoge rentes aan. Je ziet in de praktijk dat de rente voor 5, 7 en 10 jaar vast populair zijn.

Biedt, na afloop van de rentevaste periode, de bank met een juridische looptijd van 30 jaar een rente aan die voor de klant niet interessant is? Grote kans dat de klant op dat moment de hypotheek wil oversluiten.    

Tip 2: Wat is de doelstelling van de klant?

  • – Lloyds Bank Verhuurhypotheek 
  • – NIBC Direct Investeringshypotheek
  • – Dynamic Verhuurhypotheek
  • – Woonfonds Woningverhuurhypotheek
  • – Nationale-Nederlanden Verhuurhypotheek

Tip 3: Hoeveel lost de klant af?

 

Wil je een aanvraag voorbespreken?

Heb je vragen over dit blogbericht, de rekentool van Lloyds Bank of over verhuurhypotheken in het algemeen? Neem dan met mij, Roel Wonders, of één van onze hypotheekspecialisten contact op: Ron, Luc, Luuk, Joris en Sander.