VCN Summerschool 2022 – We duiken er weer in!

Ook dit jaar organiseert VCN in samenwerking met de Hypotheek Business Club weer de jaarlijkse HBC & VCN Summerschool. De Summerschool bestaat uit acht webinars over hypotheken, verzekeringen, kredieten en arbo, die gedurende een periode van acht weken worden uitgezonden. Ieder thema wordt twee keer uitgezonden, zodat ook buiten een eventuele vakantie kan worden deelgenomen. Bij het volgen van vier (geaccrediteerde) uitzendingen (= 3 uur) kunnen 3 SEH PE (B)-punten worden behaald. De opbrengst van de VCN Summerschool gaat 100% naar ‘We duiken er weer in’ ten behoeve van ALS.

  1. Moeilijk verzekerbare risico’s

Wat is de impact van zonnepanelen voor de verzekerbaarheid van je klant? Loop je ook wel eens tegen bijzondere verzekeringssituaties aan? Richard van Eck en Paul Schilders gaan in gesprek met Bas Rosmalen over moeilijk verzekerbare risico’s. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk brengen zij dit in beeld en geven ze jou de nodige tips en tricks. Schakel op tijd in en bemachtig nieuwe inzichten rondom moeilijk verzekerbare risico’s.
→ Dinsdag 19 juli en donderdag 18 augustus → 12:00 uur

  1. Inzet van slimme hulpmiddelen in hypotheekbemiddeling 

Maak jij al voldoende gebruik van alle slimme hulpmiddelen tijdens jouw hypotheekbemiddeling? Harrie-Jan van Nunen praat jou in een klein uur helemaal bij en legt aan de hand van voorbeelden uit welke tools jij absoluut moet gebruiken en laat zien hoe je eenvoudig de informatie verkrijgt. Laat jezelf bijpraten door een échte hypotheekgoeroe, zodat jij straks slimmer kunt werken.
→ Dinsdag 26 juli en donderdag 25 augustus → 12:00 uur

  1. Risicomanagement in de praktijk

Hoe bereidt je je klanten optimaal voor op een onvoorspelbare toekomst? Tommy de Rooij, Marcel Trommelen en Hans Slob gaan tijdens deze Summerschool in op het onderwerp: Zakelijk Risicomanagement. In een klein uur praten zij jou bij over allerlei ontwikkelingen op dit gebied en bespreken casussen om zaken te verduidelijken. Ze laten jou op een complete manier zien hoe jij risicomanagement kunt meenemen in het adviestraject richting jouw klant.
→ Dinsdag 2 augustus en donderdag 1 september → 12:00 uur

  1. Maatwerk in hypotheken 

Maatwerk voor specifieke klantgroepen is al langer de standaard. Niemand minder dan Harrie-Jan van Nunen vliegt samen met jou door de materie en licht alles toe vanuit concrete casussen. Wat is verantwoord kredietbeleid en hoe ga jij als adviseur om met maatwerk? Na het volgen van dit webinar weet jij het antwoord op deze vragen en heb jij een plan van aanpak op jouw netvlies rondom maatwerk in hypotheken. Toetsen op basis van werkelijke lasten is vanaf dan een stuk makkelijker, omdat je exact weet waar jij rekening mee moet houden.
→ Dinsdag 9 augustus en donderdag 8 september → 12:00 uur

  1. Gevolgen van een hogere hypotheekrente 

De hypotheekrente is het laatste half jaar gemiddeld met meer dan 2,5% gestegen. Wat zijn de gevolgen hiervan voor de consument en jouw advies?  Harrie-Jan van Nunen duikt samen met jou in de gevolgen en licht alles toe met cijfers en berekeningen. Daarnaast geeft hij jou handige tips welke jij kunt inzetten tijdens het adviestraject. Laat jezelf in een klein uur hierover bijpraten.
→ Donderdag 21 juli en dinsdag 16 augustus → 12:00 uur

  1. Financieren zonder notaris

Een consumptief krediet is bezig aan een opmars. Mandy de Ruijter praat als Kredietspecialist jou bij over de mogelijkheden rondom het afsluiten van een consumptief krediet. Ze gaat in op de verschillen in financiering middels HK en CK. Aan de hand van praktijkvoorbeelden krijg je inzicht in welke situaties een consumptieve oplossing voor je klant voordeliger is. Schaaf je kennis dus vooral hierover bij.
→ Donderdag 28 juli en dinsdag 23 augustus → 12:00 uur

  1. De ondernemer en zijn zieke werknemer

Het belangrijkste kapitaal van een ondernemer is vaak zijn personeel. In de Summerschool behandelt Aran van Wordragen alle materie die belangrijk is voor ondernemers met werknemers in loondienst. Hij start zijn verhaal met de wetgeving rondom het doorbetalen van loon bij ziekte en WGA, waarna hij in beeld brengt wat het kost zodra een werknemer (langdurig) ziek is. Aran laat daarbij concreet zien welke verzekeringsoplossingen voor handen zijn en welke rechten- en plichten jij als werkgever hebt. De rol van de arbodienst komt uiteraard ook aan bod. Het webinar wordt afgesloten met een cijfermatig inzicht in het verzuim voor- en na Corona. Hoe ziet de toekomst er uit? Je komt het allemaal te weten tijdens deze Summerschool.
→ Donderdag 4 augustus en dinsdag 30 augustus → 12:00 uur

  1. Provisietransparantie

Geen nominale provisietransparantie, maar een fijnmazige transparantie. Wat betekent dit voor de verzekeringsadviseur? Richard van Eck, Paul Schilders en Joep van Heugten gaan in deze Summerschool met elkaar in gesprek over actieve provisietransparantie en de impact voor de adviseur. Afgelopen periode hebben zij vele gesprekken hierover gevoerd met adviseurs. Ze hebben workshops gehouden en een afstudeeropdracht laten uitvoeren. Tijdens dit webinar hoor je alle uitkomsten en tips van en voor de adviseur. Bovendien krijg je praktische handvatten aangereikt en komt er een antwoord op de vraag of abonnementen de (gewenste) oplossing is voor provisietransparantie. Mis het webinar dus niet!
→ Donderdag 11 augustus en dinsdag 6 september → 12:00 uur

Meld je nu aan

Deelname aan de Summerschool is gratis voor leden van de Hypotheek Business Club en aangesloten intermediairs van VCN (en haar formules). Voor gratis deelname: vermeld op het aanmeldformulier uw TP-nummer. Overige deelnemers betalen slechts €10.- per webinar. Wilt u in aanmerking komen voor SEH PE-punten, dan geldt voor alle deelnemers een vaste toeslag van €25.-. Klik daarom nu op de onderstaande button en meld je vandaag nog aan voor (verschillende) VCN Summerschool sessies!